Studio Stim

Studio Stim

Grimeercursus beginners en gevorderden

Grimeren voor gevorderden (alleen op aanvraag)

Na de grimeercursus is er nu de mogelijkheid voor een vervolgcursus die bestaat uit:
1. Kinderschmink voor gevorderden
In deze les leer je met verschillende materialen werken. Je leert de nieuwste technieken met veel verschillende hulpmaterialen.
2. Special Effects voor gevorderden
Werken met latex, artex en protoplast staan centraal in deze les.
3. Werken met alginaat les 1
Met alginaat maken we een afdruk van hand, voet of gezicht wat we dan verwerken in een gipsafdruk.
4. Werken met alginaat les 2

Na een week drogen van de gipsafdruk gaan we in deze les kleuren en afwerken.

Wilt u meer informatie of op de hoogte gehouden worden van deze gevorgerde cursus stuur dan een e-mail naar info@studiostim.nl

De grimeeropleiding van 8 lessen.

In deze grimeeropleiding volg je de onderdelen 1 t/m 6. Met veel foto’s van je werk maak je een prachtig portfolio. Je bent daarna een echte grimeur. Zeker geschikt als start naar de professionele wereld. Voor wie het gewoon leuk vindt om te doen is het een geweldige creatieve ervaring.
Inclucief certificaat

Tijdens de lessen leer je niet alleen goed omgaan met verschillende make-up, maar leer je ook diverse penseeltechnieken en vaardigheden. Wij vinden het heel belangrijk dat je niet alleen leert hoe het katje gemaakt moet worden, maar juist waarom het zo is, zodat je inzicht krijgt in de grimeerwereld en de technieken. Zo zul je later alles kunnen maken wat er maar gevraagd wordt.

1. Aquacolor / Kindergrime:
Het eerste onderdeel bestaat uit 2 avonden. Er wordt er gewerkt met cake, rouge en watermake-up. De 1e lesavond leer je het materiaal kennen en ga je aan de slag met het maken van dieren. Katachtige, vlinders, knaagdieren en nog veel meer. De 2e lesavond leer je karakters te maken zoals een heks, dracula en een prinsesje. Belangrijk in deze les is het schaduwen met poeders.

2. Aging / ouder maken / karakters maken:
TheatergrimeDeze les is gericht op het maken van karakters door het zetten en verwerken van belijningen.
Er wordt gewerkt met crème make-up. In deze les staat het ouder maken van het gezicht, de handen en het haar centraal.

 

 

 

4. Wolcrêpe. Deze les bestaat uit het maken van baarden, snorren en wenkbrauwen, kortom het werken met wolcrÊpe. Stap voor stap wordt de techniek uitgelegd en verwerkt van wolcrêpevlecht tot haarwerk. Natuurlijk kun je er een make-up bij maken wat bij jouw karakter past.

5. Latex3DLatex 3D grime:
Het 3 dimensionaal werken met latexsnuitjes, puntoortjes, horentjes en verschillende neuzen staat hierin centraal. Ook natuurlijk het maken van de daarbij behorende karakters met diverse make-up.

6. Speciale effecten:
Special Effects

Wonden maken, een bochel op je neus of een spijker door je lip. Dat doen we met cine-wax. Leuk en vaak spectaculair. Door het leren werken met cine-wax is het ook mogelijk diverse gezichtsvormen te veranderen. Het modeleren met de spatel van kleine gezichtsveranderingen en de daarbij behorende make-up geeft altijd hele leuke effecten.


7. Soft Nose WaxPutty:
Een grote neus of enorme flaporen, die bouw je op met soft putty en de daarbij behorende make-up. Bedoeld om de bouw van het gezicht te veranderen. Maak zelf eens een monster, een dwerg of een fantasiefiguur.


8. Kaalkop:
KaalkopHet maken van een kaal hoofd en het daarbij behorende haar met wolcrèpe zoals een hanenkam of andere verschijning komen in deze les uitvoerig aan bod. Het meten, plakken en kleuren van een kaalkop is best nog een heel karwei. Het eindresultaat is dan ook vaak geweldig.

 

 


Met veel foto’s van je werk maak je een prachtig portfolio. Je bent daarna een echte grimeur. Leuk als hobby maar zeker ook geschikt als start naar de professionele wereld.

Natuurlijk hoort er na afloop een certificaat bij.

Voor vragen of inschrijvingen kunt u mailen naar info@studiostim.nl.

 

Naar boven

Studio Stim